Hiking

Deze sport kent een toenemende populariteit en niet alleen onder de toeristen. Ook de gewone Italiaan trekt er steeds vaker op uit. In de regio Lombardije bestaat sinds enkele jaren een goed systeem van gemarkeerde wandelwegen en alpine berghutten die worden gerund door de CAI (Club Alpino Italiano). In iedere provincie is wel een berghut te vinden, ook in de vlakkere provincies. In deze provincies organiseert de CAI wandelexcursies door schilderachtige heuvelgebieden. Wandelen in de Alpen is vooral in periode mei t/m oktober aan te raden. De meeste sneeuw is dan gesmolten.

Sommige alpine resorts bieden Settimane Verdi aan, de zogeheten Groene Weken. Bij een dergelijke arrangement krijgt de bezoeker een geheel verzorgd activiteitenpakket aangeboden inclusief accommodatie. Dit is vergelijkbaar met de Witte Weken die worden aangeboden in de zomermaanden. Wandelpaden rondom het Lago di Como en het Lago d’Iseo zijn echt de moeite waard. Mocht u hier echter zijn uitgekeken, wijk dan uit naar het nabijgelegen Parco Nazionale dello Stelvio e della Val Malanca.

Internet: 
Club Alpino Italiano – offiiciële website

Boek je vakantie aan het Gardameer, Comomeer of Lago Maggiore nu op Italiaanse-Meren.nl. De beste campings en lastminutes naar de Italiaanse Meren in Italie. Veel aanbod, lage prijzen en altijd beschikbaarheid!
Meer info > Vakantie Italiaanse Meren, Italië

CAMPINGS (advertenties)

Bij Eurocamp, de specialist in luxe camping vakanties, kunt u zorgeloos en comfortabel genieten van het buitenleven aan de Italiaanse meren.
Meer info > Eurocamp.nl

AUTOVAKANTIES (advertenties)

Uw autovakantie naar het Comomeer boekt u snel een eenvoudig via Lakecomohomes.com. Grote keuze aan huizen aan het Comomeer.
Meer info > Comomeer Huis

Bij Arke zoekt, vindt en boekt u de mooiste autovakanties naar de Italiaanse Meren. Aanbod Gardameer, Comomeer en Lago Maggiore.
Meer info > Arke.nl

Uw vakantie naar Italië boekt u wel heel voordelig bij Neckermann. Reizen naar alle bekende plekken van het Italiaanse merengebied.
Meer info > Neckermann.nl